Pagina's

dinsdag 11 december 2012

Mijn nieuwe ereader

Ter aanvulling op mijn vorige blog:

Inmiddels heb ik de Kobo Glo aangeschaft.
Mijn verwachtingen werden sterk overtroffen, want door het frontlight-scherm worden lezen nog makkelijker, vooral in bed en in schemerlicht. Hierdoor lees ik nu 2 boeken per week, i.p.v. 2 boeken per maand!

Ook het aanschaffen en lezen van boeken gaat makkelijker dan op andere ereaders, omdat de winkel en de hardware van dezelfde leverancier komen en daardoor volledig geïntegreerd zijn.

Een ander voordeel is dat de Kobo content gesynchroniseerd wordt op al je platformen: ereader, smartphone, tablet, PC. Zodoende kun je veel vaker even doorlezen. Dit geldt overigens niet voor content die niet via Kobo is aangeschaft. Die kun je verder prima lezen, maar vormt alleen een onderdeel van je lokale Kobo bibliotheek.

Terwijl je leest kun je ook gebruikmaken van het Social reading, waarbij je met je facebook contacten kunt delen wat je leest en wat je er van vindt. Best leuk, net als de awards die je er mee kunt winnen.

Een nadeel is dat de ingebouwde browser niet alle websites ondersteunt. Dus ook niet de ebooks van de Bibliotheek.nl najaarcampagne. Maar goed, een ereader gebruik je niet primair om te browsen, dus.

Heb ik dan nu alles wat mijn hartje begeerd? Nou, bijna. Ik heb natuurlijk wel een hoesje erbij gekocht (van Gecko covers), maar nu zijn eindelijk ook de Kobo Sleepcovers uit. En die zijn cool, want als je die open/dicht doet gaat de Glo automatisch uit/in de slaapstand. Gemak dient de mens en bovendien is het aan/uit schuifje van de Glo niet het meest praktische onderdeel van de Glo... Hebben dus, maar ik wacht nog even op de Kerstman!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten