Pagina's

vrijdag 12 oktober 2012

E-books komen op volgende level.

Ereaders voor de prijs van een pocketroman!

De slag om de ebooks wordt nu steeds heviger; Txtr komt met de Beagle, een e-reader van €9,90 en Amazon en Kobo komen met hele mooie nieuwe ereaders!

Txtr is een Duitse ebook verkoper, die kennelijk het pad van Amazon gaat volgen: Verkoop een e-reader onder de kostprijs en zorg dat je daarmee klanten trekt en bindt aan jouw (e)boekenwinkel. Met als grote verschil: De Beagle kost nog geen tientje. Dat is een prijsbreker, de aanschaf van een (nieuwe) ereader was nog nooit zo goedkoop, met als gevolg dat de drempel om er een aan te schaffen ook minimaal is, een beetje boek kost immers net zoveel.

En dan moet Amazon nog naar Nederland komen! En waar gaan ze mee komen? Kijk eens naar wat een Kindle Paperwhite allemaal kan:

- e-Ink scherm met front light (dus geen suf leeslampje of irritant backlight, waarmee je altijd en overal kunt lezen

- Touchscreen, net als een tablet, dus niet meer die stomme pijltjes toetjes

- Zelfs met gebruik van Frontlight kun je 8 weken lezen (probeer dat eens op je tablet)

- Als Amazon Premium klant kan je boeken ook lenen ; dat wordt erg vervelend voor de bibliotheken, zij gaan hun monopolie op lenen verliezen

-Gratis 3G verbinding wereldwijd voor het downloaden van boeken

-'Time-to-read' geeft je inzicht in hoeveel tijd je het hoofdstuk kunt uitlezen

-Meer dan 1000 boeken op te slaan.Helaas staat de verscheping van deze mooie ereader vooralsnog gepland ergens in 2012. Er is echter nog een probleempje, de content. Heeft Amazon al een deal met de uitgeverijen? Want met alleen Engelstalige content gaan ze het natuurlijk niet redden. Volgens de laatste berichten zijn ze al wel in gesprek met het Centraal Boekhuis, de distributie organisatie van de uitgeverijen die ook de ebooks verspreiden. Overigens komt Centraal Boekhuis deze maand met hun eigen ebooks platform, waarbij er boeken worden geleend /verhuurd middels een allyoucanread streaming model (beetjes zoals Spotify). Wel al in Nederland is de internationale (e)book retailer Kobo, die komt in oktober met een nieuwe e-reader, die vergelijkbare specificaties heeft als de Kindle Paperwhite: De Kobo Glo. Ook met ingebouwde verlichting en ook met touchscreen. Wel een inchje kleiner maar dat is geen echt minpunt.


Het grote verschil met Amazon is dat Kobo al wél een nederlandstalig ebook aanbod heeft, daar moeten we bij Amazon nog even op wachten. Het beloofd een spannend najaar te worden...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten